23 Haziran 2008 Pazartesi

Çanak antenleri kaldırtacak cihaz

Çanak antenleri kaldırtacak cihaz

AirTies, evdeki televizyonların internet üstünden yayınları almasını sağlayan ve isteğe bağlı program izlemeyi mümkün kılan IPTV alıcısını üretti. IPTV sayesinde antenler tarih olacak.
Kablosuz ağlar ve genişbant internet erişimi konusunda ürün ve çözümler geliştiren AirTies, dünyada televizyon izleme alışkanlıklarını değiştiren IPTV alıcısının üretimini Türkiye'de gerçekleştirmeye hazırlanıyor. AirTies Ar-Ge departmanı tarafından Sabancı Üniversitesi ortaklığıyla, tamamen yerli kaynaklarla geliştirilen STB'ye M-140 adlı cihaz sayesinde ev veya işyerlerinde internete girilirken aynı zamanda dijital kalitede televizyon izlenebilecek. Bakır veya fiber optik kablolarla yapılan internet bağlantısı sayesinde aynı anda bir kaç televizyonda pek çok kanal izlenebilecek.

2008 yılının son çeyreğinde hayata geçirilmesi planlanan teknoloji sayesinde ADSL bağlantısında da sorunsuz bir şekilde internet üzerinden TV yayınları izlenebilecek. firma tarafından “Son kullanıcı açısından kurulumu ve kullanımı çok kolay, az yer kaplayan, sessiz, düşük maliyetli bir kutu.” olarak tanımlanan sistem internet kullanımı, uzaktan yönetim ve güncelleme, tak çalıştır gibi özellikleri üzerinde barındırıyor. Opsiyonel olarak eklenebilecek bir USB adaptör sayesinde ev içerisinde kablosuz video aktarımına imkan veren bir ürün olmasıyla benzerlerinden ayrılıyor.

Hedef global marka

Çelebi, "Hedefimiz, Türkiye'nin örnek şirketi olarak dünyaya açılmak. Çünkü AirTies'ın Türkiye'deki başarısı, Ar-Ge gücünden kaynaklanıyor. Biz Türkiye'nin "teknoloji alanında dünya markası yaratma" hedefi için talibiz” dedi.

Hiç yorum yok: